FX Transacties
Transacties
Wat is Converteren en Betalen?

Hoe moet u een transactie boeken en tegelijkertijd een betaling klaarzetten

Sebastiaan Marees avatar
Geschreven door Sebastiaan Marees
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als u een transactie wilt boeken (Spot of Fixed Forward transactie) en één of meerdere betalingen wilt verzenden, dan kunt u de optie Converteren en Betalen selecteren onder uw Ebury accountnaam of vanuit het Dashboard:

1. Kies de valuta’s die u wilt verkopen en kopen met behulp van het valuta dropdown menu. Vul vervolgens het bedrag in.

2. Selecteer de valuta datum:

• Als u een valuta datum binnen de komende 2 werkdagen kiest, zult u een Spottransactie boeken.

• Als u een latere valuta datum kiest, boekt u een Fixed Forward transactie.

3. Zodra u het doel voor de transactie hebt geselecteerd, klikt u op Doorgaan.

4. U kunt nu de betaling verzenden naar een bestaande begunstigde of een nieuwe begunstigde aan te maken.

Opgelet: Wanneer u geen begunstigde selecteert, zal het systeem u waarschuwen en u meedelen dat u in de plaats daarvan de optie Converteren moet selecteren:

5. Zodra u de begunstigde heeft geselecteerd en het betalingsbedrag heeft ingevoerd, klikt u op Doorgaan en vervolgens op Krijg definitieve koers krijgen. U heeft dan 30 seconden om de koers te accepteren.

6. De transactie is nu geboekt. U kunt het Transactiebewijs vanaf de pagina downloaden en uw rekeninggegevens onderaan de pagina bekijken.

Als u enige problemen ondervindt bij het boeken van uw trade/transactie, stuur dan een e-mail naar operationsteam@ebury.com of neem contact met ons op via de Live Chat.