Veiligheid
Alles omtrent Fraude
Hoe u uzelf kunt beschermen tegen phishing-aanvallen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Uw spamfilters van uw e-mail provider kunnen voorkomen dat de meeste phishing-e-mails uw inbox bereiken, maar criminelen proberen deze controles altijd te slim af te zijn. Het is raadzaam om deze stappen te volgen om aanvallers op afstand te houden:

• Houd uw software en besturingssysteem up-to-date door updates te accepteren om ervoor te zorgen dat u beschermd bent tegen nieuwe beveiligingsrisico's.

• Vertrouw geen alarmerende berichten. Meld het als spam of phishing. Als een bericht verdacht lijkt en een bijlage bevat, open het dan niet tenzij u kunt verifiëren dat het bericht legitiem is.

• Wees voorzichtig met e-mails die ingesloten links bevatten. U kunt dan het beste de websites rechtstreeks bezoeken door de URL in te typen, i.p.v op de hyperlink te klikken.

• Controleer uw sociale media-accounts om te zien met wie u informatie deelt. Als uw instellingen voor delen 'openbaar' zijn, deelt u mogelijk persoonlijke informatie. Let op wat u plaatst en met wie het wordt gedeeld.

Wat u kunt doen als u denkt dat u het slachtoffer bent geworden van fraude

Als u denkt dat u te maken heeft met een fraudeur of het slachtoffer bent geworden van fraude, stuur dan een e-mail naar fraude@ebury.com en meld dit bij uw plaatselijke wetshandhavings- en/of fraudemeldkamer.