Rekening gegevens en Overzichten
Two-Factor Authentication (2FA)
Twee factor authenticatie (2FA) door middel van een Authenticator app
Twee factor authenticatie (2FA) door middel van een Authenticator app

Wat is de twee factor authenticatie (2FA) en waarom is het belangrijk?

Sebastiaan Marees avatar
Geschreven door Sebastiaan Marees
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Twee-factor authenticatie (2FA) is een veiligheidsmaatregel die twee verschillende vormen van identificatie vereist om toegang te krijgen tot een account of een systeem.

Hierbij moeten twee van de onderstaande opties worden bevestigd:

1. Knowledge = iets dat u weet (zoals een wachtwoord),

2. Inherentie = iets dat u bent (zoals uw biometrische gegevens of gezichtsherkenning)

3. Bezit = iets wat u heeft (zoals toegang tot een sms op je smartphone of een authenticatie app).

Door te vragen om twee van de bovenstaande opties in plaats van slechts één, verbetert 2-FA de beveiliging aanzienlijk door die extra beschermingslaag toe te voegen die verder gaat dan alleen een e-mail en wachtwoord en die ervoor zorgt dat zelfs als een wachtwoord wordt achterhaald, het account veilig blijft.

Het vermindert het risico op ongeautoriseerde toegang, identiteitsdiefstal en datalekken aanzienlijk. EBO heeft 2FA geïmplementeerd met behulp van Knowlegde (wachtwoord) + Bezit (SMS of Authenticator app).

2FA door middel van een authenticatie app

Een authenticator app genereert een op tijd gebaseerd eenmalig wachtwoord (TOTP) van zes cijfers. Dit toont aan dat u in het fysieke bezit bent van een telefoon die geregistreerd staat bij uw Ebury Account. Dit betekent dat zelfs als een hacker op de een of andere manier uw wachtwoord steelt, hij nog steeds niet in uw account kan komen zonder toegang tot uw mobiele telefoon.

Om 2FA in te stellen, moet u eerst een authenticator app installeren op uw mobiele telefoon en tegelijkertijd toegang hebben tot uw telefoon terwijl u inlogt op uw account.

Zo stelt u de authenticator app in op Ebury Online

Kies de Authenticator app optie tijdens het 2FA setup proces als verificatiemethode.

1. Download een Authenticator App of open deze indien u al een app heeft. Meest gebruikte Authenticator App’s:

2. Scan de QR Code:In de EBO 2FA set up zal een QR code staan. Open uw authenticator app en scan de QR code die wordt weergegeven op het plaform (EBO).

• Indien u de QR code niet kunt scannen, voeg de QR code dan handmatig toe: Indien de QR code optie niet werkt, kunt u de code die binnen EBO wordt weergegeven in uw authenticator app toevoegen.

Instellingen verifiëren:

• Zodra u de QR-code heeft gescand of de code handmatig heeft ingevoerd, genereert de authenticator-app een tijdgebaseerd eenmalig wachtwoord (TOTP).

• Voeg deze code toe via het online platform en voltooi de setup.

Door deze stappen te volgen, kunt u de beveiliging van uw accounts verbeteren door Tweefactorauthenticatie (2FA) op effectieve wijze in te stellen met behulp van Authenticator-apps.

Let op - De code in de Authenticator app zal om de paar seconden veranderen. Dit is normaal en zorgt voor extra veiligheid.