Veiligheid
Alles omtrent Fraude
Een gehackt e-mailaccount herstellen
Marta Perez avatar
Geschreven door Marta Perez
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als u denkt dat uw e-mailaccount is gehackt, kunt u deze herstelstappen volgen:

• Wijzig het wachtwoord op uw e-mailaccount en elk account dat dit wachtwoord deelt.

• Controleer uw e-mailfilters en doorstuurregels om er zeker van te zijn dat er geen verdachte regels zijn gemaakt die uw e-mails zouden kunnen omleiden.

• Zorg ervoor dat u uw verzonden items verifieert. Aanvallers hebben mogelijk frauduleuze e-mails naar uw contacten gestuurd.

• Wijzig de beveiligingsvragen in het gedeelte voor e-mailherstel van uw e-mailaccount.

• Wanneer nog niet actief, schakel dan 2-factorauthenticatie in op uw e-mailaccount.

• Wanneer nog niet actief, schakel dan 2-factorauthenticatie in op uw EBO-account.

• Ververs uw browsercookies en cache.

• Zorg ervoor dat het besturingssysteem van uw apparaat up-to-date is - uitstaande updates zullen de nieuwste beveiligingsoplossingen installeren

• Voer antivirussoftware uit op uw apparaat. Idealiter moet er altijd antivirussoftware op uw apparaat zijn geïnstalleerd en up-to-date zijn.

• Meld dit incident aan uw contacten.

Wat u kunt doen als u denkt dat u het slachtoffer bent geworden van fraude

Als u denkt dat u te maken heeft met een fraudeur of het slachtoffer bent geworden van fraude, stuur dan een e-mail naar fraude@ebury.com en meld dit bij uw plaatselijke wetshandhavings- en/of fraudemeldkamer.