Veiligheid
Alles omtrent Fraude
Kent u de risico´s van het gebruik van een algemeen e-mailadres?
Kent u de risico´s van het gebruik van een algemeen e-mailadres?
Marta Perez avatar
Geschreven door Marta Perez
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een algemeen e-mailadres wordt in veel gevallen gebruikt om meerdere gebruikers toegang te geven tot één inbox en wordt gezien als delen van inloggevens. Veel voorkomende vormen van deze e-mailadressen zijn: info@ of admin@ gevolgd door een zakelijk of privé domein (bijvoorbeeld info@ebury.com, administratie@ebury.com).

Het delen van inloggevens is echter niet zonder risico. Wij hebben de grootste risico's hieronder voor u op een rijtje gezet.

• Bij misbruik van de account, is het vaak moeilijk om de verantwoordelijke persoon aan te duiden.

• Bij gedeelde inloggevens, is het voor een hacker makkelijker om deze account te hacken omdat de meerdere gebruikers ook meerdere toegangspoorten zullen verstrekken.

• Bij gedeelde inloggegevens zijn de wachtwoorden vaak minder sterk en worden minder vaak veranderd. Hierdoor wordt het voor een hacker makkelijker om in een account in te loggen.

In het geval dat het om een gedeelde Ebury account gaat, wordt dit account aan een veel groter risico blootgesteld. Wanneer er namelijk een algemeen mailadres wordt gebruikt, weet Ebury niet zeker of de e-mail, daadwerkelijk van een geautoriseerd contactpersoon komt.

Indien u een algemeen mailadres gebruikt, raden wij u aan om contact met ons op te nemen om uw gegevens bij te werken naar een persoonlijk-, bedrijfs e-mailadres.

Houd er rekening mee dat Ebury voor alle nieuwe klant accounts het gebruik van een persoonlijk (primair) e-mailadres verplicht is voor elk geautoriseerd contact dat aan het account wordt toegevoegd.

U kunt wel een algemeen e-mailadres aan uw account toevoegen als secundaire e-mail. Deze e-mail wordt dan gekopieerd in alle communicatie die naar het primaire e-mailadres wordt gestuurd en kan worden gebruikt als een manier om alle Ebury-berichten bij te houden.