Hoe pas ik de Two factor authentication (2FA) aan?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

U kunt de 2FA - Two-factor authentication op 2 manieren instellen: via SMS of via een authentication app zoals Google Authenticator. Deze handleiding laat zien hoe u kunt switchen tussen SMS en de app.

Log in op uw account. Ga naar uw profiel door op uw naam te klikken in het linker menu

Daar ziet u ‘Two-Factor Authentication (2FA)’. Klik op ´Aanpassen´

Om uw identiteit te bevestigen, vraagt het systeem om opnieuw uw wachtwoord in te voeren.

2FA via SMS instellen:

Klik op ´Tekstbericht´.

Voer het telefoonnummer in, waarop u de SMS wilt ontvangen en kies ´Stuur SMS code´.

U ontvangt een SMS code die u dient in te voeren. Kies daarna ´Verifiëren en Opslaan´.

De Two-factor authentication is nu ingesteld via SMS.

De volgende keer dat u inlogt, zal u om een sms code worden gevraagd. Deze wordt vanaf nu bij elke inlogpoging naar uw telefoon verzonden.

2FA via authentication app instellen

*Houdt er rekening mee wanneer u voor deze optie kiest, dat de verificaties voor het doen van betalingen via SMS zullen blijven gaan.

Kies: ‘Mobiele app voor authenticatie’. Voor deze optie dient u een authenticator app te hebben gedownload, bijvoorbeeld Microsoft or Google Authenticator.

U ziet een QR code, die u met de app dient te scannen om een code te ontvangen.

Voer de code in die en klik op ´Controleren en opslaan´

De Two-Factor Authentication (2FA) is nu ingesteld via de authenticator app.

De volgende keer dat u inlogt, zal u om een code worden gevraagd waarvoor u de QR code moet scannen met de app. Deze wordt vanaf nu bij elke inlog poging gevraagd.