Wat is een Drawdown?

Als u een "termijncontract" hebt geboekt, leer dan hoe je dit contract kunt opzeggen.

Sebastiaan Marees avatar
Geschreven door Sebastiaan Marees
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een Drawdown te boeken vanuit een Forward transactie, kiest u de optie Drawdown in het dropdown menu of klikt u op de knop binnen het Dashboard.

1. Selecteer de forward transactie waarvan u een Drawdown wilt doen en klik vervolgens op Doorgaan.

2. Wanneer u de transactie hebt gekozen, voert u het bedrag van de Drawdown in bij het veld Verkopen of Kopen. Nadat u de datum en het doel van de transactie heeft ingevoerd, klikt u vervolgens op Doorgaan.

3. U komt nu op de pagina Begunstigde. Hier kunt u één of meerdere begunstigden selecteren om een betaling aan te verrichten (optioneel). U kunt een bestaande begunstigde selecteren of een nieuwe begunstigde toevoegen.

4. Zodra u alle nodige betalingen heeft toegewezen, klikt u op Doorgaan (of overslaan als u geen betalingen hebt toegevoegd).

5. U krijgt een bericht te zien waar wordt gevraagd of u de gelden wilt verzenden (of het huidige balans wilt gebruiken) of dat u gebruik wilt maken van een eventuele margin call of margin, indien u die heeft. Wanneer u de optie selecteert, klikt u op Bevestigen.

6. Nadat u de transactie heeft bevestigd, zou u een bevestigingsbericht moeten ontvangen.

Als u enige problemen ondervindt bij het boeken van uw trade/transactie, stuur dan een e-mail naar operationsteam@ebury.com of neem contact met ons op via de Live Chat.